Vers- és esszéíró pályázatot hirdetnek fiataloknak

Vers- és esszéíró pályázatot hirdetnek fiataloknak

Vers- és esszéíró pályázatot hirdet 16-25 éves fiatalok részére Elcsendesülés címmel, a költészet napja tiszteletére a Vértes Agorája és a korszerű Forrás folyóirat

A pályázat témakörei: megbékélés – az összhang keresése önmagam és a természet közt, – a Föld és az én egysége – gyász és öröm a mindennapokban és az ünnepekben. Esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban és elektronikusan közzé nem tett, eredeti alkotásokat várnak február 15-ig – tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit.

Az információ alapján, a 16-25 év közti fiatalok verspályázat során maximum 3 verssel, esszépályázat során 1 esszével pályázhatnak a kiírásban megadott terjedelemben. A kiírás a www.avertesagoraja.hu oldalon olvasható.

A pályázat első helyezettje 250 ezer forintot, a második 150 ezer forintot, a harmadik 100 ezer forintot nyer, ezenkívül két különdíjat is kiosztanak és megjelenési esélyt nyújtanak a korszerű Forrás folyóiratban.

Az eredményhirdetést áprilisban, a költészet napján, a korszerű Forrás és a Vértes Agorája együttes irodalmi estjén tartják ezután.

mti