Új csuklós buszokat állítottak forgalomba Veszprém megyében

Új csuklós buszokat állítottak forgalomba Veszprém megyében

Új csuklós buszokat állítottak forgalomba Veszprém megyében – tudatta a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága közleményben.

Az öt busznak betudhatóan teljesen korszerűbb lesz a Veszprém megyei helyközi csuklósbusz-állomány, ezáltal éves szinten közel 3,6 millió utas részére nyújt komfortosabb utazást. A korszerű járműveket környezetkímélő motorral, magas hatékonyságú klímaberendezéssel, kamerával és utasszámlálóval is felszerelték.

A járművek annak a 204 darabos flottának a elemei, amely augusztus végéig több ütemben áll forgalomba országszerte.

A társaság nettó 20,8 milliárd forintból vásárolta a 204 járművet, ezek 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkeznek, alacsony padlósok, akadálymentes kialakításúak, és 300 kilogramm teherbírású rámpával is rendelkeznek. A Volánbusz múlt évben kezdte meg a csuklósbusz-állományának fiatalítását, ekkor 90 jármű állt forgalomba, amelyek Budapesten, Győrben, Gyulán, Székesfehérváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen közlekednek. A pillanatnyi beszerzéssel már 310 csuklós autóbuszt cserélt le a társaság, aminek eredményeként a csuklósjármű-állomány egyharmada modernizált. A közlemény felidéz arra, hogy 2018 óta országszerte 866 új és modern autóbusz jelent meg az utakon. A társaság 2021-ben 1665 busz beszerzésére indít közbeszerzési eljárást. A járművekből várhatóan közel 700 megérkezik az év végéig, a többi 2022-ben áll forgalomba. J

övő év végéig az egész autóbusz-állomány 40 százaléka modernebb lesz – írta közleményében a Volánbusz Zrt.

mti