Tavasszal kezdődik a debreceni BMW-gyár építése

Tavasszal kezdődik a debreceni BMW-gyár építése

Tavasszal kezdődik a BMW gyárának építése Debrecenben – közölte a társaság sajtótájékoztatóján.

Az üzem építkezést előkészítő munkálatai az elképzelések alapján haladnak, Debrecen önkormányzata a városrész északnyugati külterületén látható ipari környék előkészítési munkálatait végzi – írták. Azt is közölték, hogy a BMW csoport debreceni karrierfejlesztő csapata a következő hetekben toborzási kampányt indít, amit 2020-ban Hajdú-Bihar megye egész területére kiterjesztenek.

Michele Melchiorre, a BMW Manufacturing Hungary Kft. cégvezetője a közleményben nagyszerű választásnak nevezte Debrecent.

Emlékeztettek, 2018 végén kezdődtek meg az üzem földterületi előkészületei: a munkagépek több mint 1,7 millió köbméter földet termeltek ki és forgattak vissza, a mérnökök mindazonáltal csaknem 1350 méteres, földalatti csőhálózatot fektettek le, és hozzávetőlegesen 11ezer méternyi esővíz-elvezető árkot alakítottak ki. Naponta nagyjából 200 teherautó és kamion fordul meg a régióban. Az elképzelések alapján haladnak a tájék közúti és másfajta infrastruktúra-fejlesztési előkészületei, emellett az építkezést előkészítő munkafolyamatok az ipari park területén – írták.

A BMW Manufacturing Hungary Kft. már 2019 végén felállítja az építkezési munkálatokhoz létfontosságú berendezéseket a leendő üzem területén; az építkezés a cölöpök beágyazásával és az eszközi alapok kiöntésével veszi kezdetét jövő tavasszal – írták.

A BMW Group szeptember 24-én írta alá az ipari régió adásvételi szerződését.

Debrecen főleg egyedülálló infrastruktúrája, kiforrott logisztikai kapcsolatai és a beszállítói hálózatba való megfelelő integrálhatósága folytán előnyös színtér, a térség magasan kvalifikált munkaerőpiaca mindazonáltal újabb kulcsfontosságú tényező. A BMW Group jövőbeni gyáregységének munkatársain felül, a beszállítói hálózat képviselői és a közvetlen szolgáltatók is számtalan munkalehetőséget adnak ezután az északkelet-magyarországi régióban – jegyezték meg.

Múlt évben a BMW Group több mint 2 millió 490 ezer gépkocsit és több mint 165 ezer motorkerékpárt árusított az egész világon. A cég 97,480 milliárd euró bevételt és 9,815 milliárd euró nyereséget termelt a 2018-as pénzügyi évben. A 2018. decemberi állapot alapján a BMW Group az egész világon 134 682 embert foglalkoztat.

mti