„Szerelmes levelekben” köszönik meg brit sztárok az egészségügyi dolgozók tevékenységét

„Szerelmes levelekben” köszönik meg brit sztárok az egészségügyi dolgozók tevékenységét0

Az angol állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóihoz írt „szerelmes levelekben” köszönik meg a koronavírus-járvány folyamán végzett áldozatos munkájukat szigetországi hírességek, köztük Paul McCartney, Emma Thompson, Stephen Fry és Ricky Gervais.

A leveleket a Dear NHS: 100 Stories to Say Thank You (Kedves NHS: 100 történettel mondunk köszönetet) című könyvben gyűjtik össze, aminek július elején kezdődő forgalmazásából az NHS alapítványai részére gyűjtenek adományokat.

A könyv elgondolása Adam Kay-től, az Ez fájni fog – Egy fiatal orvos naplója című kötet írójától ered, aki az angol állami egészségügyi szolgálatnál eltöltött rezidensi éveit örökítette meg művében.

Kay hangoztatta, hogy az elgondolás alig egy hete született és számtalan híresség jelezte attól fogva, hogy megírja történetét, köztük Graham Norton, Emilia Clarke és Louis Theroux.

„Remélem, hogy a könyvvel és az alapítványoknak általa gyűjtött adományokkal sikerül köszönetet mondanunk a hősöknek, akik a mi életünkért feláldozzák sajátjukat nap mint nap” – mondta Kay.

MTI