Stratégiai megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem és a Roche Magyarország

Stratégiai megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem és a Roche Magyarország

Stratégiai megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem és a Roche Magyarország biotechnológiai társaság, reményeik alapján az összefogás többek között az onkológia, a hematológia, az immunológia, a neurológia és a szemészet területén jelent ezt követően kimagasló előrelépést az együttes kutatás-fejlesztésben.

A vállalat a sajtó képviselőihez eljuttatott közleményében azt írta, az képzés támogatása, az internacionális ismeretek megosztása és a hazai gyakorlatok fejlesztése éppúgy releváns szerepet kap az együttes munkában, melynek fókuszában a személyre szabott gyógyászat, az értékalapú egészségügyi ellátás, sőt még az adatvezérelt egészségügyi döntéshozatal áll. Hozzátették, a betegek életminőségének tetemes javítását célzó megállapodás fő területei közt megjelenik a magyarországi innovációs projektek és klinikai vizsgálatok kiterjesztése.

A Roche az elmúlt öt évben csaknem 70 klinikai vizsgálatot folytatott eltérő betegségcsoportokban az egyetemmel együttesen – ismertették.

A közleményben Raffaella Claudia Bondi, a Roche Magyarország ügyvezetőjének szavait elevenítve azt írták „a betegközpontú és fenntarthatóbb egészségügyi rendszer kialakításához a tudomány és az egészségügy élenjáró mestereinek közösen kell működniük, így is építünk a Semmelweis Egyetemmel együttesen olyan partnerséget, amely radikális változást hoz a betegek és az egészségügyi szolgáltatók részére”.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt mondta: előtérbe állított jelentőségűnek tartja, hogy az okmány minden elemét a betegközpontú megközelítés jellemzi, az a hatékony és magas színvonalú ellátást, azonkívül a páciensek életminőségének javítását célozza. Ezzel hozzájárul az egyetem legfőbb küldetéséhez, az állampolgárok egészségi állapotának fejlesztéséhez.

Az együttműködési megállapodást a Semmelweis Egyetem részéről Merkely Béla rektor és Pavlik Lívia kancellár, a Roche Magyarország részéről ugyanakkor Raffaella Claudia Bondi ügyvezető, ugyanakkor Kövesi Tibor stratégiáért és szervezetfejlesztésért felelős vezető írta alá.

mti