Négy díjat nyert a BMW Group Magyarország

Négy díjat nyert a BMW Group Magyarország

Sok izgalmas gépkocsit, temérdek tesztet és kiélezett küzdelmet hozott az Év Magyar Gépjárműje díjak harmadik felvonása – az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által rendezett versenyre 26 márka 58 gépjárműt jelölt.

Az Év Magyar Gépjárműje 2022 szakmai zsűrijének állásfoglalásának megfelelően a BMW M4 Competition Coupé modell nyerte a Magyar Év Gépjárműje 2022 díjat a sportautók kategóriában, a BMW iX modell nyerte az Év Zöldautója 2022 díjat az elektromos prémium gépkocsik kategóriában és a MINI Cooper SE modell nyerte az Év Zöldautója 2022 díjat a települési villanyautók kategóriában.

A bajor prémiumgyártó középkategóriás nagyteljesítményű sportautója, a BMW M4 Competition Coupé M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotorja 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítményre képes, amit egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó továbbít a hátsó tengely felé. A modell új szintre emeli a versenypályára tökéletesített menetteljesítmény és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság párosát.

A rendkívüli népszerűségnek örvendő Sports Activity Vehicle (SAV) járműkoncepciót újraértelmező BMW iX a bajor prémiumgyártó úttörő modellgenerációjának első, mértékadó hírnöke, amely új alapokra helyezi a fenntarthatóság, a vezetési impulzus és a prémium minőség fogalmát. A BMW technológiai zászlóshajója a vállalatcsoport új, moduláris, széles tartományban alkalmazható eszköztárára épül, előrevetítve a vállalatcsoport jövőbeni modelljeinek műszaki kiindulópontját. A BMW iX xDrive50 hajtáslánc-technológiája 385 kW / 523 lóerő maximális teljesítmény leadására képes, amellyel a modell 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A BMW iX xDrive40 maximális teljesítménye 240 kW / 326 lóerő, amely ezáltal 6,1 másodperc alatt tudja le a nulla-százas sprintet. Az idén januárban mutatkozott be csúcsmodell, a BMW iX M60 455 kW / 619 lóerő maximális teljesítményének és M-specifikus futómű-hangolásának hála letaglózó menetteljesítménnyel fűszerezi meg a tisztán elektromos meghajtás adta vezetési élményt.

A MINI Cooper SE az angol prémiumgyártó első modellje, amely a márka által fémjelzett értékeket nagyvárosokba tervezett tisztán elektromos meghajtással egybevonja, egy forradalmian továbbfejlesztett, ízig-vérig MINI modellként. A modell koncepciójának a háromajtós MINI szolgált alapjául: a MINI Cooper SE karosszériaarányai, jellegzetes stílusjegyei, tágas helykínálata és utastéri hangulata mindegyik a belsőégésű erőforrással szerelt modellek örökségei.

Az Év Magyar Gépjárműje grémiuma évente kijelöli azt a PR-szakembert, aki egész éves szakmai tevékenyégével kimagaslik a mezőnyből, azonfelül a versenyben nevező importőr, márka képviseletében a leginkább támogatja a zsűri tevékenységét. A zsűri idén egyhangúan Salgó Andrásnak, a BMW Group Magyarország vállalati kommunikációs menedzserének ítélte oda az Év Autós PR-szakembere 2022 díjat.