Mostantól egy helyről állnak rendelkezésre a gaming alkalmazások az LG tévéken

Mostantól egy helyről állnak rendelkezésre a gaming alkalmazások az LG tévéken

Az LG Electronics (LG) megint demonstrálja elkötelezettségét a prémium televíziós játékélmény mellett: a cég legfrissebb tévéin felfedezhető frissített webOS felhasználói felület egy dedikált játékközpontot kapott, amerről szakadozásmentesen streamelhető többek közt a játékokat 4K-ban, 60 FPS sebességgel futtató NVIDIA GeForce NOW felhőalapú játékszolgáltatás.

A felkapott felhőalapú játékszolgáltatások – amelyek kényelmesen, akár hangutasítással is elérhetők az LG Game Card menüpontból a 2023-as webOS okostévé-platformon – a rendszeres és alkalmi játékosoknak úgyszintén jó néhány lehetőséget szolgáltatnak. Ebben olyan partnerek előre telepített platformjai támogatják őket, mint az NVIDIA, a Blacknut, az Utomik – ezenkívül mostantól a Luna és a Boosteroid –, mindezt letöltés és külön hardverigény nélkül. Az LG díjnyertes OLED tévéi felülmúlhatatlan képminőségnek, az ultragyors, 0,1 milliszekundumos válaszidőnek és a szuperalacsony bemeneti késleltetésnek hála teljesen zökkenőmentes játékélményt nyújtanak a játékosoknak, akik e mellett a képernyő funkcióit is testre szabhatják többek közt a Game Optimizer vagy a heterogén műfaj-specifikus képbeállítások segédkezésével.

A 2021-es és 2022-es, webOS 6.0 vagy újabb operációs rendszert futtató LG TV-ken FHD felbontásban elérhető GeForceNOW már a 2020-as modelleken is futtatható, és némely modelleken még ebben az évben elérhetővé válik a 4K-s streamelés lehetősége az LG TV-tulajdonosok részére mindössze egy kompatibilis kontroller segédkezésével.

A GeForce NOW az NVIDIA nyílt felhőalapú játékszolgáltatása, amely a PC-s játékökoszisztémából ismert, világszínvonalú NVIDIA GeForce RTX grafikus kártyát használja a streaming esetén. A felhasználók a legismertebb digitális áruházakból megvásárolt kedvenc PC-s játékaikkal – köztük olyan felkapott díjmentes programokkal, mint a Fortnite, az Apex Legends, vagy a Destiny 2 – játszhatnak más játékosok milliói ellen online. A GeForce Now Ultimate tagok a támogatott LG tévéken akár 4K felbontásban, 60 FPS sebességgel, ultraalacsony késleltetés mellett streamelhetik kedvenc játékaikat – ez jó néhány játékra kihegyezett otthoni számítógép teljesítményével vetekszik.