Megújult a Szegedi Klinika rehabilitációja

Megújult a Szegedi Klinika rehabilitációja

A Szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ pszichiátriai és neurológiai klinikáját újították fel több mint 670 millió forintos uniós támogatásból. Szabó Gábor az egyetem rektora, a projekt záró eseményén kiemelte, hogy a beruházás hatásaként egy új, korszerű neurológiai rehabilitációs részleg jött létre, amely az országos jelentőségét tekintve a második, hiszen hasonló eddig csak Budapesten volt.

A Szegedi Klinika fontos a betegek rehabilitációjában, nem lesz szükség nagyobb távolságokra utazni, hiszen a lakóhelyükhöz közel megtalálható az ellátó egység. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a pszichiátriai és addiktológiai járóbeteg-ellátást a pszichiátriai klinika, míg a súlyos koponya- és agysérültek rehabilitációját a neurológiai klinika fejlesztése hivatott a szolgálni.

A klinika fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően a részlegek modern berendezéseket, eszközöket is kaptak. A beruházások egyes részleteiről Kálmán János a pszichiátriai klinika tanszékvezető egyetemi tanára számolt be. Elmondta, hogy a Kálvária sugárúti épületben az építési, felújítási és bővítési munkálatok eredményeképpen egy ötvenágyas akut, illetve krónikus pszichiátriai rehabilitációs fekvőbeteg ellátásra, valamint pszichiátriai járóbeteg-ellátásra alkalmas épületrészt kaptak. Ugyanakkor a beruházásnak hála, az intézmény a regionális szerepkör betöltésére is alkalmassá vált.

A neurológiai klinika igazgatója, Vécsei László elmondta, hogy a beruházás során egy új, hiánypótlónak tekinthető 10 ágyas részleget alakítottak ki, amely képes a súlyos koponya- és agysérült betegek rehabilitációját megoldani.