Megragadó ritkaságok, úton a célegyenes felé

Megragadó ritkaságok, úton a célegyenes felé

A BMW i3s Edition RoadStyle különkiadás a legerősebb tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt sportos eleganciáját helyezi előtérbe. A BMW i8 Coupé és a BMW i8 Roadster modellpáros Ultimate Sophisto Edition különkiadása a legnagyobb példányszámban árusított plug-in hibrid sportautó exkluzív limitált szériáinak utolsó felvonása.

A BMW i divízió két lélegzetelállítóan példa nélküli limitált szériával gurítja újból reflektorfénybe hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáinak hamisítatlan vezetési élményét és zseniális fenntarthatóságát. A tisztán elektromos meghajtású BMW i3s (vegyített energiafogyasztás: 14,0 – 14,6 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km), ezenfelül a BMW i8 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,8 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 14,0 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km) és a BMW i8 Roadster (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 14,5 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 46 gramm / km) modellpárosának exkluzív különkiadásai 2019 novemberében válnak elérhetővé. Az egyedülállóan stílusos ritkaságok státuszát a részletekbe menően összeállított kinézet, a felülmúlhatatlan felszereltség és a limitált gyártási darabszám egysége garantálja.

A BMW i3s Edition RoadStyle karosszériájának és utasterének kialakítása sportos eleganciát sugall. A legerősebb tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt különkiadása egy mindössze 1 000 példányban legyártott limitált szériaként lát napvilágot, a BMW i8 Coupé és a BMW i8 Roadster modellpároshoz megrendelhető Ultimate Sophisto Edition különkiadásból ugyanakkor mindössze 200 darab készül. A BMW i modellek formanyelvével észbontóan harmonizáló Ultimate Sophisto Edition különkiadással végleg lezárul a 2014 óta ünnepelt BMW i8 elsőrangú életútját végigkísérő limitált szériák fejezete, a Föld legsikeresebb plug-in hibrid sportautója célegyenesbe fordul: a modell sorozatgyártása az elképzelések alapján 2020 áprilisában véget ér.

A BMW i3s Edition RoadStyle különkiadás: exkluzív stílusjegyek, amelyek új szintre emelik a tisztán elektromos prémium kompakt sportosságát

135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motorjával, sportos futómű-hangolásával (aminek a hasmagasság-csökkentés is része) és jellegzetes formanyelvével a BMW i3s tisztán elektromos prémium kompakt a vezetés zéró emissziójú élményének páratlanul lendületes formáját váltja valóra. A modell kategóriaetalon pozícióját a BMW i3s Edition RoadStyle különkiadás fokozza tovább: a limitált szériában készülő ritkaság karosszériáján az exkluzív E-Copper árnyalatú kiegészítőkkel harmonizáló Fluid Black fényezés pompázik. A hamisítatlan E-Copper árnyalatból nem kizárólagosan a hűtőrácsra, de az első lökhárító légterelő lapjaira és a küszöbtoldatokra is jutott. Sőt mi több, a bajor prémiumgyártó a BMW i3s Edition RoadStyle különkiadás alá Jet Black színűre fényezett, 20″ méretű, duplaküllő-dizájnú BMW i könnyűfém keréktárcsákat csavar fel, az ablakokat ugyanakkor hővédő fóliával vonja be.

A különkiadás utasterében ultraprémium minőségű Suite összeállítás terül el, melynek luxus hangulatát exkluzív kiegészítők hivatottak még tovább fokozni: a Stellaric / Dalbergia Brown árnyalatú természetes bőrözéssel Dark Oak árnyalatú matt fabetét harmonizál, az első ülések fejtámláit ugyanakkor az “Edition RoadStyle” felirat csinosítja.

A BMW i8 Ultimate Sophisto Edition különkiadás: a tökéletesség szimbóluma

Avantgárd stílusával, exkluzív felszereltségével, ugyanakkor 275 kW / 374 lóerő maximális rendszerteljesítményével (az elektromos motor és a belsőégésű kapacitás együttműködésének hála) a BMW i8 Coupé és a BMW i8 Roadster ugyanúgy korszerű vezetési élményt garantál. A plug-in hibrid sportautók mámorító atmoszféráját az Ultimate Sophisto Edition érkezése emeli új dimenzióba: a Sophisto Grey Brilliant Effect karosszériafényezést E-Copper árnyalatú kiegészítők (amely tónust a BMW első alkalommal alkalmazza ily exkluzív kombinációban) és hasonlóan exkluzív, 20″ méretű, sugárküllő-dizájnú BMW i könnyűfém keréktárcsák nyomatékosítják. A Black és E-Copper árnyalatokkal megfújt, kéttónusú felniket a tervezők konkrétan a különkiadás alá álmodták meg. Az Ultimate Sophisto Edition különkiadás ugyanakkor egy másik innovációnak, a maradéktalanul üvegből készült hátsó lámpáknak is világpremiert enged. A BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition limitált sorozat része ezenfelül a C-oszlopokig érő Shadow Line külső felszereltségi csomag, ugyanakkor a magasfényű feketére fényezett csomagtérajtó-betét. A BMW i8 Coupé és a BMW i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition különkiadása magasfényű fekete féknyergeket visel, kék mintázattal és a BMW i divízió logójával.

A küszöbléceket az “Ultimate Sophisto Edition” felirat ékesíti, az utastérben mindazonáltal egy “1 of 200” feliratú plakett hangsúlyozza a különkiadások exkluzív karakterét. A karosszéria fényezésével a Black / E-Copper árnyalatú Accaro utastér-kialakítás harmonizál példásan, a legmagasabb szintű felszereltségi tételek közt ugyanakkor a BMW Head-Up megjelenítő, a világítás csomag, a Harman Kardon audiorendszer és a kerámiából készült vezérlőgombok, valamint kapcsolók is megtalálhatók. A BMW i8 Coupé tekintetében mindez antracit árnyalatú tetőkárpittal egészül ki. Sőt mi több, mindkét modell megkapja a kibővített tároló / utazó csomag innovációit is.