Mai, környezetbarát divat mobilról? Lehetséges!

Mai, környezetbarát divat mobilról? Lehetséges!

A Samsung és Daubner Anna divattervező tavasszal indult együttműködésében a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefon az egyik főszereplő. A felkapott dizájner első alkalommal vállalkozott arra, hogy egy egész gyűjteményt mobileszközön tervezzen meg, korábbi ismeretei ugyanakkor roppantul pozitívak. A szerkezetben rejlő leleményes lehetőségeknek betudhatóan a hazai divatvilágban lenyűgöző darabok készülnek. A modern gyűjtemény célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon előforduló természeti értékek védelmére, ebben mindazonáltal a gyűjtemény nagykövete, a divatszakértő véleményvezér, Csalár Bence is közreműködik.

Az ismert magyar dizájner, Daubner Anna közel három hete dolgozik a Samsunggal együttes Galaxy S21 kollekción, és állítása alapján a rajongók szerfelett kivételes végeredményre számíthatnak. A tervező a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal ezúttal igazán szabadjára engedhette a kreativitását, az eredmény mindazonáltal még őt is meglepte. A nem mindennapi tervezési folyamat mellett a gyártásban is várhatók páratlan megoldások, amelyek a művész alapján istenien tükrözik azokat az értékeket, amelyekre a kollekcióval szeretnék felhívni a figyelmet. Az összefogás az olyan természeti- és társadalmi értékek köré épül, amelyek megőrzése mindannyiunk együttes érdeke, akárcsak az ökológiai sokszínűség védelme, az önkifejezés szabadsága vagy a kreativitás.

„Több új kihívást is tartogatott számomra ez az partnerség, a legszámottevőbb, hogy első alkalommal terveztem telefonon a ruhákat. A Galaxy S21 Ultrával viszont sokkal gördülékenyebben ment a munka, mint amire számítottam. A gyűjtemény hangulatát megragadó mood boardot példának okáért sokkal gyorsabb volt ezáltal elkészíteni, mivelhogy pillanatok alatt le tudtam menteni és össze tudtam illeszteni a képeket a telefonon. A mintatervezésnél az S Pennel nyomban digitális formában tudtam felrajzolni az egyes elemeket, ugyan úgy alakíthattam és színezhettem, mintha csak papírra dolgoznék. Ezelőtt viszont nem gondoltam volna, hogy ennyire szimplán elvégezhetem ezeket a feladatokat egy telefonon” – mesélte az alkotási folyamatról Daubner Anna.

A Galaxy S21 Ultra 5G az S Pennel csúcs társ az olyan leleményes szerzők részére, mint Anna. A Samsung Notes alkalmazásban nem kizárólag a rajzok állíthatók elő el digitális formában, a kézzel írt feljegyzések is rögvest szöveggé formálhatók, ezáltal bármilyen inspiráció gördülékenyen elmenthető későbbre. Ha a tervezés alatt Annának nagyobb képernyőre lenne szüksége, hogy minden darabot egyben láthasson, a Samsung DeX hozzájárulásával bármikor csatlakoztathatja a telefont tévéhez, a számítógépre is pillanatok alatt átvihetők a tervek. Az okostelefonos tervezés ugyanakkor nem az egyetlen szokatlan elem a kollekcióban.

„Úgy gondolom, releváns, hogy a gyűjtemény által képviselt értékek minden részletben megjelenjenek, ezáltal több olyan megoldást is kipróbáltunk, amelyekkel nemcsak még extrábbak lehetnek a ruhák, de a környezetet is kímélhetjük. Az alapanyagként szolgáló természetes viszkóz fenntartható eljárással készül Olaszországban, egy Comói-tó melletti manufaktúrában. Az egyik darabunk mindazonáltal, amely mindenki részére elérhető lesz, biopamutból készül. Ezek mellett van még egy nagy újdonság a kollekcióban, mivel első alkalommal terveztem férfi öltözéket – tette hozzá a tervező.

Az együttműködéshez a hazai divatszakma fiatal ikonja, a fenntartható divat témakörében felfedező szakértő, Csalár Bence is csatlakozott, hogy a Galaxy S21 gyűjtemény nagyköveteként szélesebb körben is bemutathassa a készülő darabokat. A véleményvezér a közösségi médiában jelentkezik rendszeres hírekkel a kollekcióról, beszélget az inspirációkról a tervezővel, amellett részt vesz a kész öltözékeket bemutató look book elkészítésében is.

„Roppantul izgalmas ez az kooperáció és úgy érzem, egy igazán rendkívüli gyűjtemény készül Anna műhelyében, így is örültem, amikor megtudtam, hogy a részese lehetek – nyilatkozta Csalár Bence. – A Galaxy S21 gyűjtemény nem kizárólag attól jellegzetes, hogy Anna egy okostelefonon tervezi. Több olyan kivételes darab feltűnik ezt követően benne, amelyeket nem láthatnánk egy szokványos kollekcióban, és olyan értékeket mutat meg, amelyek mindannyiunk részére fontosak.”