Készül a Mátrix negyedik filmje

Készül a Mátrix negyedik filmje

Keanu Reeves és Lana Wachowski visszatér a Mátrix világába – közölte Toby Emmerich, a Warner Bros. Picture csoport igazgatója, bejelentve, hogy készül a neves sci-fi negyedik filmje.

Reeves megint magára ölti Neo, Carrie-Anne Moss Trinity szerepét. A film forgatókönyvét társszerzőként Lana Wachowski írta, és ő fogja szervezni a negyedik filmet, valamint producerként is közreműködik – olvasható a Variety honlapján.

„Jelentősen örülünk, hogy visszatérhetünk a Mátrix világába Lanával. Ő egy igazi vizionárius, egy különleges és eredeti találékony filmkészítő, és felvillanyoz minket, hogy ő írja, rendezi a Mátrix világának új fejezetét” – mondta Emmerich.

Wachowski mellett Aleksandar Hemon és David Mitchell írta a forgatókönyvet. A filmet 2020 derekán kezdik forgatni.

Lana Wachowski alapján a Mátrix világának gondolatai most még helytállóbbak, mint valaha, és a forgatókönyv író örömét fejezte ki, hogy újraélesztheti a film karaktereit.

A Mátrix című filmet, melynek főszerepe a világhírt hozta el Keanu Reeves részére, 1999-ben mutatták be a mozik. Onnantól két folytatása készült, és a három film több mint 6,1 milliárd dollár jegybevételt hozott globálisan.

mti