Japán hallgatóknak indított online programot a Pécsi Tudományegyetem

Japán hallgatóknak indított online programot a Pécsi Tudományegyetem

Japán partnerintézménye, a tokiói Kanda Egyetem (Kanda University of International Studies) hallgatói részére online kurzust indított a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

A most is zajló Európa kulturális öröksége című kurzuson a hallgatók nagyon sok tudományterület – például a politikatudomány, történelem, közgazdaságtan, kultúratudomány – megközelítéséből kapnak képet Európa aktuális helyzetéről, szerepéről, kihívásairól – írták. Az angol nyelvű kurzusra olyan japán hallgatók is beiratkoztak, akik a következő években hosszabb idejű tanulmányokat terveznek folytatni a PTE-n.

A kurzuson magyar mentorhallgatók vezetésével délelőttönként interaktív tanórákat tartanak, délutánonként közösségi programok – közöttük interkulturális, játék- és kvízest, azonkívül online városnézés – megjelennek a kínálatban.

A PTE információja alapján az internacionális egyetemi piacon egyre nagyobb az igény a téli egyetemek iránt, így indította el a PTE Internacionális Igazgatósága a Pécs Winter School programot 2020-ban, felhasználva a nagysikerű Pécs Summer School Program tapasztalatait.

mti