Irodalmi esteket rendeznek az Akvárium Klubban

Irodalmi esteket rendeznek az Akvárium Klubban

Majdnemek címmel irodalmi estsorozat indul Budapesten, az Akvárium Klubban.

Hagyományos felolvasás helyett egyfajta zenei-irodalmi show keretében esik szó korunkbeli irodalmi művekről. Szubjektív kapcsolódási pontokon és privát sztorikon át fedezhetik fel a kíváncsiskodók az alkotásokat. Specifikus irodalomórát is biztosít a klub végzős gimnazisták részére, Akvárium Literatúra címmel – közölték a szervezők sajtótájékoztatóján.

Az esti előadás-sorozat keretében folyamatosan egy-egy témát dolgoznak fel két-három ismert színésszel és egy zenésszel. A most először, február 26-án Lackfi János átiratai lesznek a középpontban Hámori Gabriella, Törőcsik Franciska, Hajdu Steve és Kollár-Klemencz László feldolgozásában. A direktor Seres Tamás.

Délután Akvárium Literatúra címmel szokatlan irodalomórát ajánlanak érettségire készülő középiskolásoknak. A Literatúra keretében minden alkalommal egy-egy költő szabálytalan portréját dolgozzák fel teljesen páratlan módon négy szereplővel: két színész, egy zenész és az adott költőhöz szorosan kötődő irodalmár társaságában. Az első alkalom témája Kosztolányi Dezső.

mti