Harminckét gyereket keresztelt meg A katolikus egyházfő Jézus megkeresztelkedésének ünnepén

Harminckét gyereket keresztelt meg A katolikus egyházfő Jézus megkeresztelkedésének ünnepén

A gyermekkori keresztelést tanácsolta a családoknak A katolikus egyházfő a Sixtus-kápolnában mondott beszédében, ahol 32 kisgyereket részesített a keresztség szentségében.

Csecsemősírástól volt hangos a Sixtus-kápolna, ahol egyházi tradíció alapján a Vízkeresztet követően az egyházfő kisgyerekeket keresztelt meg Jézus megkeresztelkedésére emlékezve.

A katolikus egyházfő kijelentette: a keresztség csaknem “igazságot szolgáltat” a gyerekeknek, mivel a szülők ezzel a szentséggel kincset adnak keresztül nekik. A keresztség hiszen “megvédi, támogatja a gyerekeket egész életükben” – mondta a pápa. Ennek köszönhetően azt szorgalmazta, hogy a keresztséget mindenki gyerekkorában kapja meg.

A katolikus egyházfő 15 kislányt és 17 kisfiút keresztelt meg: az első az olasz Maria, az utolsó a Mattia nevet kapta. A gyerekek közt több ikerpár is volt, két fiú a Karol nevet kapta Szent II. János Pál pápa után.

Szokás alapján a pápa a Vatikánban vagy általánosságban a Szentszéknél dolgozóknak az utóbbi hónapokban született gyerekeit keresztelte meg. A gyerekeket szüleik tartották a keresztvíz alá. Elkísérték őket az idősebb testvérek, továbbá a keresztszülők is.

Az olasz hatóságok közlése alapján feltartóztattak egy, a Szent Péter térre tartó turistát, akinek a fémdetektoros biztonsági ellenőrzés alatt egy drónt találtak több réteg alatt elrejtve a táskájában. A 2015-ös párizsi terrorista támadások óta a Szent Péter tér oszlopcsarnokában kialakított ellenőrzési pontokon a térre belépni akaró minden személyt átvizsgálnak.

MTI