Gyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt az ez évi Diplomata Vásár

Gyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt az ez évi Diplomata VásárGyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt az ez évi Diplomata Vásár

Gyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt segédkezést az ez évi Diplomata Vásár, amit az InterContinental A főváros szállóban rendeznek meg – nyilatkozta a fővárosi Diplomata Házastársak (DSB) egyesületének elnöke, Bridget Lindsay, az angol nagykövet felesége Budapesten.

Hozzáfűzte: a hetedik alkalommal előkészített vásáron 45 állam fővárosi nagykövetsége fogja képviselteti magát. A kíváncsiskodók 20 állam ételeit és italait kóstolhatják meg, sőt még a Föld nagyszámú pontjáról érkező ajándéktárgyakat, érdekességeket vásárolhatnak. A vásár mellett zenei programok, köztük indiai, szlovák és szerbiai fellépők várják a közönséget, sőt még külön gyermeksarok is lesz.

A vásár egész bevételét a szervezet a hátrányos helyzetű, többségében roma családból származó gyerekek és fiatalok oktatását támogató esztergomi Mi Házunk Alapítvány, a tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékkal és autizmus spektrumzavarral élő gyerekek oktatását segítő Életjel Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Urológiai Osztálya, ráadásul az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztálya javára ajánlja fel – nyomatékosította Bridget Lindsay.

Elmondta továbbá: a 2000-ben hozott létre DSB a Budapesten szolgáló nagykövetek, nagykövet-helyettesek és konzulátusi vezetők politika- és vallásmentes szervezete. A tavalyi Diplomata Vásáron több mint hatmillió forintot gyűjtöttek össze jótékony célra. A találkozó fővédnöke Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

Az Életjel Alapítvány kuratóriumi elnöke, Csík Árpádné közölte: az alapítvány 21 éve alakult meg a 17. kerületi SOFI Óvoda, Általános Iskola, Egyedi Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak segítésére. Az intézményben csaknem 200 gyermek tanul, több mint negyedük szenved autizmus spektrumzavarban. A DSB évek óta segíti az alapítványt, például segítséget nyújtottak az alapítvány kiskunmajsai táborhelyének felújításához és informatikai alkalmatosságok vásárlásához is.