Futurisztikus hanghatások az LG okoshangszóróival

Futurisztikus hanghatások az LG okoshangszóróival

Az LG Electronics (LG) a 2020-as CES-en tárja a közönség elé hangprojektorai kibővített portfólióját. A korszerű konstrukciók prémium minőségű hangzást, könnyed összekapcsolhatóságot és hasznos okosfunkciókat szolgáltatnak, mindemellett a hangbeállításokat önműködően a szoba példa nélküli jellemzőihez tudják igazítani.

Az LG 2020-as hangprojektor portfóliója még mindig az LG és a Meridian Audio együttműködésére épít: idén még több modellbe kerültek be a társaság olyan finomra hangolt modern műszaki megoldásai, mint az alacsony frekvenciájú hangok elsőrendű visszaadását és a hangtér kibővítését biztosító Bass and Space, vagy az előtérben található hangszerek és emberi hangok kiemelésével még életszerűbb hangzást biztosító Image Elevation. A 2020-as árucikkek döntő része ezen felül Dolby Atmos és DTS:X hozzájárulást is kapott a dinamikus és átható audioélményért.

Az LG prémium hangprojektorai tekintetében újdonságnak számító ún. AI Room Calibration szerepkör a hangbeállításokat önvezérelten a szoba példa nélküli jellemzőihez igazítja. Ezek a modellek ennek értelmében a körülöttük található tér sajátosságai alapján formálják ki a hangzást és a forrásfájl elemzése nyomán ennek megfelelően szólaltatják meg a hangokat. A felhasználók ezáltal Dolby Atmos vagy DTS:X tartalmak lejátszásakor fantasztikusan valósághű térhatású hangzást kapnak, ahol úgy érezhetik, a hang ugyanabban az időben több eltérő irányból érkezik. Az LG prémium hangprojektorai ezenkívül egy olyan fejlett jelfeldolgozási algoritmust alkalmaznak, amely a stúdióhangzáshoz közeli minőségre képes felskálázni a szokásos fájlformátumokat.

A korszerű hangprojektorok többségével kompatibilis a kiegészítőként megvásárolható SPK8 vezeték nélküli hátsó hangszórókészlet, amely a valódi mozihangzás mellett a gördülékeny, minőségromlás nélküli 4K jeltovábbítást (4K Pass-Through) is garantálja. Mivel az LG 2020-ban még több modellbe beépítette a Google hangalapú asszisztensét, a felhasználók a kompatibilis okosotthon-eszközöket a hangprojektorról közvetlenül, mértéktartó és komfortos verbális parancsokkal irányíthatják. A házimozi-rendszer kialakítását az eARC kompatibilitás teszi még komfortosabbá: a felhasználók külső készülékeiket közvetlenül az eARC szabványnak legelőnyösebb tévékészülékeikhez csatlakoztathatják, mindent összevetve külön kábelek nélkül is élvezhetik a nagyfelbontású audioformátumok – példaként a Dolby True HD vagy a DTS Master Audio – háromdimenziós megszólalását (a szerepkör az SN11RG, SN10YG, SN9YG és SN8YG modellekben válik hozzáférhetővé).

Az LG új hangprojektorai közül kettő is kiérdemelte a CES legjobb innovációinak odaítélhető elismerést: a felsőkategóriás SN9YG és SN11RG modelleket kiugró hangminőségükért és könnyed használhatóságukért ismerték el. A portfólió zászlóshajó terméke, az SN11RG egy 7.1. 4 csatornás, két vezeték nélküli hátsó hangszóróval kiegészített rendszer, amely vízszintesen és függőlegesen is sugárzott hangjaival 360 fokos hangteret csinál. Az LG 55 és 65 colos televízióinak minimalista dizájnjához istenien illeszkedő karcsú és korszerű kialakításukkal ezek a stílusos hangprojektorok bármilyen enteriőrben jól mutatnak.