Decemberben megint Boogie Woogie fesztivált rendeznek Győrben

Decemberben megint Boogie Woogie fesztivált rendeznek Győrben

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg december 6. és 8. közt a Boogiefesztet – Győri Internacionális Boogie Woogie Fesztivált, amelyre a magyar fellépők mellett Hollandiából, Németországból és Franciaországból érkeznek művészek – tájékoztatta a fesztivált szervező Dániel Balázs a sajtó képviselőit.

Az 1930-as és 1940-es évek Amerikájának víg zenei stílusát népszerűsítő program december 6-án térítésmentes koncerttel kezdődik a győri Árkádban Boogie Christmas címmel, ahol fellép a holland Eric-Jan Overbeek, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió, Pleszkán Écska énekesnő, mindemellett két francia táncospár, Ludovic Chanton, Stacy Aurel, Jérémy Chanton és Mélanie Deniau.

A pénteki és szombati programokat a Richter-teremben tartják. Szombat este az esemény Boogie Afterparty-val folytatódik az El Paso Tánc és Összejövetel Centrumban.

A parádé alapítója, Dániel Balázs, művésznevén Mr. Firehand, fellépett például Angliában, Svájcban, Ausztriában, Franciaországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Németországban, de turnézott már Amerikai Egyesült Államokban is. Az első magyarországi Boogie Woogie fesztivált 2012-ben rendezte meg.

mti