Az LG V30 emelkedett multimédiás adottságaival új távlatokat nyit a mobil iparágban

Az LG V30 emelkedett multimédiás adottságaival új távlatokat nyit a mobil iparágban

Az LG Electronics mutatta be az LG V30-as okostelefont, a vállalat csúcskategóriás V szériájának legfrissebb tagját. Az LG V30 a V szériás masinák erősségeire épít, teljesen új mobilos élményt és nagyszámú multimédia-funkciót kínálva a felhasználóknak. A korszerű V30 iparági újítások sorát vonultatja fel: a mobilpiac első F1.6-os rekeszidejű kameráját és Crystal Clear üveglencséit; a Cine Video módot, amellyel filmminőségű videókat készíthetünk; az első OLED FullVision monitort; a Google személyi asszisztensét és hangfelismerő funkcióját, ráadásul prémium hangminőséget. A V30 mindezekkel új mércét állít fel a prémiumkategóriás okostelefonok világában. Az újdonság európai bevezetése több lépcsőben zajlik a piaci igényekkel összhangban a társaság márkastratégiája alapján.

Videókészítés F1.6 Crystal Clear lencsékkel, Cine Video módban: amint a profik csinálják

Az okostelefonos videózás korszakában az LG V30 páratlan videós képességeivel magasan kiemelkedik a mezőnyből. A telefon kettős kamerarendszerrel érkezik, amely ebben az ipari szektorban vezetőként F1.6-os rekeszű kamerával és világosabb, élénkebb színeket produkáló üveglencsével van felszerelve. Cine Video módba állítva a felhasználók mozifilmszerű videókat alkothatnak vele, bármilyen videós ismeret nélkül. A V30 hátoldalán az elsődleges kamera F1.6-os rekesze több fényt enged be, ennek betudhatóan világosabb és dinamikusabb fotókat készíthetünk vele. A Crystal Clear üveglencsék élesebb színeket és tisztább képeket közvetítenek, mint a megszokott műanyag lencsés kamerák. A V30 ezáltal az okostelefonokban elérhető legjobb képkészítési funkciókat ajánlja. A V30 kettős kamerarendszerének másodlagos lencséje egy újragondolt 13 MP-es, széles látószögű kamera, melyben 66 százalékkal mérséklődött a képszéli torzítás a V20 készülékhez képest.

Az LG új Cine Video módjával bárki profi videókat csinálhat, amihez a Cine Effect és a Point Zoom funkciók adnak segítséget. A felhasználók mostantól egyetlen okostelefonnal is elismerésre méltó videókat forgathatnak, különféle mozis műfajokra sajátos színárnyalatokkal megspékelve. Amíg az átlagos kamerákkal mindössze a képernyő közepe felé tudunk zoomolni, a piacon elsőként bemutatott LG Point Zoom olyan szoftveres algoritmusokat használ, melyek lehetővé teszik, hogy a látótérben megjelenő bármely tárgyra ráközelítsünk, a zoom csúszka támogatásával. A Cine Effect tizenötféle beállításával páratlan, filmszerű képi megjelenést hozhatunk létre, akár a érzéki vígjáték, a nyári kasszasiker, a misztikum, a thriller zsánereinek vagy a hagyományos filmek stílusában.

Az LG V30 patronálja az LG-Cine Log alkalmazást, amely nagyobb találékony szabadságot ad a videók készítéséhez. A széles dinamikatartomány és színskála rögzítésének képességével az LG-Cine Log videofájlok a lehető legpontosabb képi részleteket örökítik meg. Az alkalmazással a videofelvételt log gamma-görbével is rögzíthetjük, amely az utómunka esetén maximális rugalmasságot biztosít.

A modern V30-cal a fényképezés is jellegzetes benyomás. A kamera manuális üzemmódjában a Graphy funkciói bármikor hozzáférhetők, ami teljesen új távlatokat nyit a mobilfotózásban. A Graphy hozzájárulásával a fényképezés szerelmesei szolidan előállíthatnak kiváló színvonalon fotókat mindössze a téma kiválasztásával és a zárgomb megnyomásával. A kézi üzemmódban a felhasználók profi képek közül válogathatnak a Graphy honlapján vagy mobilalkalmazásában, és a V30-on egyből használhatják is a kiválasztott képek metaadatait, példának okáért a fehéregyensúlyt, záridőt, rekesz- vagy az ISO értéket.

Vékony, könnyed stílus és OLED FullVision megjelenítő egy kompakt házban

Az LG V30 az OLED FullVision monitor erősségeire épít egy meglepően kompakt, vékony és könnyed készülékházba költöztetve. Bár a 18:9 képarányú OLED FullVision monitor nem mindössze 6 hüvelykes, a V30 8 mm-rel rövidebb és 3 mm-rel keskenyebb az elődjénél, ami biztosabb és komfortosabb fogást nyújt. 7,3 mm-es vékonyságával és 158 grammos súlyával a V30 a legkönnyebb okostelefon a 6 hüvelykes vagy annál nagyobb megjelenítőjű telefonok kategóriájában. Az elő- és hátlapot borító edzett üveg a szélek mentén végig lekerekített, ami karcsú, kompakt hatást kölcsönöz az eszköznek.

A kettős kamerarendszer, amely egy 16 MP-es normál látószögű és egy 13 MP-es széles látószögű kamerából áll, kisebb, mint a V20 kameramodulja, melynek hála a V30 hátoldala megközelítően teljesen lapos. Az egyenletes és éles képek érdekében az elsődleges, normál látószögű kamerát optikai képstabilizátor (Optical Image Stabilization, OIS), elektronikus képstabilizátor (Electronic Image Stabilization, EIS) és egy hibrid automatikus élességállítás patronálja, amely mind a lézeres, mind ugyanakkor a fázisérzékelő automatikus élességállítást magába foglalja.

A QHD+ (2880×1440) felbontású OLED FullVision monitor az akciófilmek és a pörgős mobiljátékok tekintetében villámgyors válaszidőt nyújt, minimális képi utóhatással. A V30 a szélsebes válaszidőt és a robusztus Qualcomm Snapdragon 835 mobilplatform által nyújtott rendkívüli grafikát remekül kihasználja, ugyanis a telefon segíti a Daydreamet, a Google csúcsminőségű, mobilos VR platformját. A Daydream felhasználói új világokat fedezhetnek fel, saját VR moziban nézhetik a filmeket, és olyan játékokat játszhatnak, melyekkel egyenesen az akciójelenetek közepében érezhetik magukat.

Személyre szabott, csúcsminőségű zenei impresszió, Hi-Fi Quad DAC támogatással

A V30 a világhírű audio brand, a B&O PLAY mérnökeinek segédkezésével fejlesztett Hi-Fi Quad DAC technológiával érkezik. Ez illusztris minőségű, valódi akusztikus hangzással vértezi fel a szerkezetet, amelyhez a zenei élményt elmélyítő, finomhangolt B&O PLAY fülhallgatókat kapunk. A zenei impulzusválaszok keltette elő- és utócsengéseket a felhasználók három eltérő digitális szűrővel szabályozhatják, mérsékelhetik. A hangfrekvenciákat és a decibel skálákat négy előre programozott beállítással lehet keverni és összehangolni, hogy a profi fülhallgatókra sajátos audio minőséget kaphassunk.

A V30 az első olyan okostelefon a világon, amely segíti a MQA (Master Quality Authenticated) modern műszaki megoldást, mellyel a nagyfelbontású stúdióminőségű audio fájlok egy kisméretű fájlba csomagolhatók, ezáltal szimplán, nehézség nélkül streamelhetők. A V30 hangrögzítési rendszerét olyan mikrofonnal látták el, amely a halk pittyenéstől a mennydörgésszerű dobszólóig terjedő, az összes régebbinél szélesebb hangspektrumot ölel keresztül.

Google asszisztenssel és hangfelismeréssel felszerelve

A V30 Google asszisztense páratlan képességek egész sorát vonultatja fel. Ha azt mondjuk a szerkezetnek: „OK Google, idili Cine Video indul! „, a V30 rögvest megnyitja a érzéki film zsánerére sajátos beállítást. Ha azt mondjuk, „OK Google, készíts egy széles látószögű szelfit! „, az app nagy látószög módban nyitja meg az előlapi kamerát. Fejlett jelfeldolgozásának betudhatóan a V30 akkor is „meghallja” az OK Google parancsot, ha éppen hangos zene megy rajta. A Google asszisztens a V30 és a Google Home használata közben egy sor LG háztartási eszközzel összeköthető, mindent összevetve példaként a mosógéppel, a szárítóval, a hűtővel, a légtisztítóval vagy éppen a robotporszívóval. Elég annyit mondanunk: „OK, Google, szólj az LG-nek, hogy tiszta ruhára van szükségem! „, és máris indul a mosás.

A korábbi V szériában bemutatott másodlagos képernyő kínálta komfort most a modern Always-on Display (AOD) funkcióba és a Lebegő értesítési sávba (Floating Bar) költözött. Ha a megjelenítő inaktív, az AOD helyettesíti a korábbi másodlagos képernyőt azzal, hogy a monitor feloldása nélkül nyújt azonnali elérést a Quick Tools leglényegesebb alkalmazásaihoz és a zenelejátszóhoz. A külön beállítható, félig áttetsző Lebegő ablakot öt különféle applikációval szabhatjuk személyre, hogy a leggyakrabban használt alkalmazásokat szélsebesen elérhessük. Mikor is nincs szükségünk rá, simán félrehúzzuk, ezáltal nem foglal felesleges helyet a képernyőn.

A V30 négy heterogén opciót szolgáltat, hogy tartalmainkat és perszonális adatainkat biztonságban tudhassuk. Ha az előlapi kamerát használjuk, az arcfelismerő funkcióval rögtön meg tudjuk nyitni a telefont, nélküle, hogy egyetlen gombot is megnyomnánk még akkor is, ha a megjelenítő ki van kapcsolva. A hangfelismerő szerepkör a felhasználó hangját és az általa meghatározott (korrekt esetben 3-5 szótagból álló) jelszót ugyanabban az időben kódolva oldja fel a telefont. A megbízható ujjlenyomat-olvasó a gyorsaságot és a korrekt azonosítást szem előtt tartva a telefon hátlapjára került, de használhatjuk helyette a népszerű „Knock Code” szerepkört is, mindent összevetve elég egy rajtunk keresztül meghatározott mintát rajzolni a megjelenítőre a telefon megnyitásához.

Az LG prémiumkategóriás mobilok öröksége: tartósság és védelem

A V30 konkrétan karcsú és könnyed, ugyanakkor tartós használatra tervezett, időálló gépezet. Utóbbi tulajdonságát, jókora szakítószilárdságával egyesült erővel, az úgynevezett H-Beam kialakításnak köszönheti. A tervezők ezt a korszerű építészetben használt modern műszaki megoldást követve az eszköz sarkait fémkeretbe ágyazták. A telefon elő- és hátlapját a Corning társaság legkorszerűbb, Gorilla Glass 5 típusú edzett üvege óvja. A V30 teljesítette az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának 14 kategóriában végzett MIL-STD 810G Transit Drop ellenállósági tesztjét, mely egyúttal a katonai műveletekhez való alkalmasságot is garantálja.

A szélsebes hőelvezetés érdekében az LG hőleadó csövet és hűtőpadot épített a telefonba. Az IP68-as minősítésű víz- és porállóságnak hála a V30 bármilyen helyzetben nyugodtan hasznavehető. Belseje istenien elszigetelt a portól, és akár 1,5 méter vízbe is merülhet 30 percig, nélküle, hogy ez bármilyen módon veszélyeztetné a üzemelését. A Quick Charge 3.0 gyorstöltő a lemerült telefont csaknem 30 perc alatt tölti fel 50 százalékra, de az isteni komfort érdekében vezeték nélküli töltést is választhatunk.

„A V széria állandóan olyan hasznos mobiltechnológiákat vonultatott fel, melyek támogatták a fantasztikus minőségű tartalmak létrehozását. Ebben a V30 sem kivétel” – mondta Juno Cho, az LG Electronics mobilkommunikációs üzletágának vezetője. „Az F1.6-os rekesznek, a kristálytiszta objektívnek és a Cine Video módnak hála a telefonnal professzionális képi- és videótartalmak állíthatók elő, bármilyen különösebb előképzettség nélkül.”

A Game Collection promóció részeként a WRKSHP révén alkotott Beat Fever nevű zenei játékot 100 dollárnyi kedvezmény felhasználásával, ingyen tölthetik le a vásárlók a Google Play áruházból a V30-ra. Mobiljáték közben az OLED FullVision monitor és hibátlan hangrendszer minden előnyét kiélvezhetik a felhasználók.

A V30  végéttől kapható Dél-Koreában, majd érkezik Észak-Amerikába, Ázsiába, Európába, Afrikába és a Közel-Keletre. A 64 GB-os verzió Aurora Black, Cloud Silver, Marokkó Blue és Lavender Violet színekben válik hozzáférhetővé, a 128 GB-os V30+ mindazonáltal csak korlátozottan, egy-két piacon áll rendelkezésre. A árucikk európai bevezetése több lépcsőben történik az LG márkastratégiája és a lokális piaci igények alapján.