Az LG szupervékony OLED kijelzőjének képe hátulról is látható

Az LG szupervékony OLED kijelzőjének képe hátulról is látható

Az LG Electronics (LG) a kereskedelmi célú kijelzők Amszterdamban tartott négynapos szakkiállításán, az Integrated Systems Europe (ISE) 2016-on olyan lehengerlő termékeket prezentált, mint a hátulról nézve is megfigyelhető képpel rendelkező OLED képernyő, az 58:9-es képarányú „Ultra Stretch” kijelző, vagy a webOS operációs rendszerre épülő intuitív szerkezetek. Az idén február 9-12. közepette összeszervezett eseményen a cég a tavalyinál sokkal hangsúlyosabban volt jelen és egy teljesen modern OLED termékportfóliót ismertetett.

Miután az OLED kijelzők háttérvilágítás nélkül bocsátanak ki fényt, sokkal pontosabb színvisszaadásra képesek, ezáltal nagyon valósághű képminőséget nyújtanak. Az OLED modern műszaki megoldás egyéb sajátossága, hogy a betekintési szögtől függetlenül képes a torzításmentes színmegjelenítésre.

A tárlaton az LG egy olyan kijelzőtípusra helyezte a leghatalmasabb hangsúlyt, amelyen a megjelenített képek, információk mivel meglehetősen vékony, gyakorlatilag papírlap vastagságú eszközről van szó mindkét oldalról, azaz elölről és hátulról nézve is láthatók. Szokatlan kialakítását és magas szintű helytakarékosságát látva nem csoda, hogy ez a szerkezet nagyon sok vendég kíváncsiságát aktivizálta.

Ugyancsak jókora feltűnést keltettek a szokatlan formájú hullámos vagy hajlított kijelzők. Az OLED kijelzők szokásokhoz hű LCD paneleknél jóval vékonyabb kialakítása biztosítja azt, hogy ezekből karcsú, ívelt produktumok készüljenek.

Az LG a bemutatón prezentálta az „Ultra Stretch”, azaz ultraszéles kijelzőt is, amely eddig soha nem látott, 58:9-es képaránnyal készül. Ezeket a 2148 mm széles és 335 mm magas paneleket vízszintesen és függőlegesen is lehet használni: az LG jó néhány felhasználási lehetőséget prezentált a standján. Az „Ultra Stretch” kijelzők jól használhatók példának okáért a repülőtereken, cégek üdvözlőtáblájaként, vagy boltok digitális hirdetőtáblájaként. A képernyő jókora mérete és tekintélyes felbontása révén tisztán és pontosan tudja visszaadni terjedelmes mennyiségű információt, egyetlen kijelzőn.

Az LG az ISE-n több, a webOS operációs rendszerre épülő intuitív és kiemelkedően hasznosítható megoldást is bemutatott. Azzal, hogy a webOS rendszerrel funkcionáló digitális kijelzők WiFi-kapcsolattal is rendelkeznek, játszva összekapcsolhatók más okoseszközökkel, azaz okostelefonokkal vagy tabletekkel. Ha példának okáért ezt az eszközt egy étteremben használják, a termékpaletta, az étlap és a tápanyagösszetétel-információk is megjeleníthetők a kijelzőn, ezután játszva frissíthetők is egy okoseszköz segédkezésével.

„A piac többi szereplőjéhez képest merőben eltérő termékeket és szolgáltatásokat kínálunk, kiemelkedő képminőséggel és emelkedett technológiai színvonalon” mondta Kwon Soon-hwang, az LG Electronics alelnöke és az információs kijelző üzletág vezetője.