Az idén is lesznek bor- és dzsessznapok a debreceni Nagyerdőben

Az idén is lesznek bor- és dzsessznapok a debreceni Nagyerdőben

Magyarország egyik óriási boros rendezvényét, a résztvevők számát nézve a legnagyobb dzsesszfesztiválját, a Debreceni Bor- és Jazznapokat augusztus 2. -és 5. közt rendezik meg a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén – közölték a szervezők a sajtótájékoztatón.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen kulturális alpolgármestere a település „egyik hatalmas sikerű újrakoreografált rendezvényének” nevezte a bor- és dzsessznapokat utalva arra, hogy pár évvel ezelőtt „összeházasították” az addig külön-külön megtartott borkarnevált és a zene összejövetelt.

Közölte még: a fesztiválnak az előző években csaknem húszezer látogatója volt. Az ez évi négy nap alatt 19 borvidék 69 borászata, tetejébe 12 állam 161 dzsesszmuzsikusa mutatkozik be az eseményen.

Teremi Nóra kulturális menedzser azt emelte ki, hogy megint jellemzi ezután a rendezvényt a fiatal dzsesszformációk bemutatkozása, kilenc produkcióban közösen muzsikálnak hazai és határon túli művészek és külön zenéléssel köszöntik a születésnapos fellépőket: Gyarmati Zoltánt és Tommy Vig 80 éves művészeket, továbbá Szőke Szabolcsot 70., ifj. Szakcsi Lakatos Bélát 50. születésnapja alkalmából.

Érdekességként említette, hogy újból Debrecen vendége lesz a cseh Jirí Stivin Quartet, amely negyven éve lépett fel utoljára a dzsessznapokon.

Tóth Ernő, a Főnix rendezvényszervező programigazgatója emlékezetett arra, hogy 1971 óta folytonosan megrendezik a debreceni dzsessznapokat, amit negyedik éve „házasítanak össze” a borkarnevállal.