Az angol becsületrend tagjává avatták Elton Johnt

Az angol becsületrend tagjává avatták Elton Johnt

Hivatalosan is az angol becsületrend, az Order of the Companions of Honour tagjává avatta az angol trónörökös Sir Elton Johnt.

Az exkluzív kitüntetést a windsori királyi rezidencián nyújtotta át Károly walesi herceg az angol rock 74 éves veterán szupersztárjának, aki általános médiafeltűnést keltve első alkalommal jelent meg a nyilvánosság előtt botra támaszkodva.

Sir Elton igen úrias társaságba került: az V. György király által 1917-ben hozott létre brit becsületrendnek (Order of the Companions of Honour) a mindenkori uralkodóval közösen mindössze 65 tagja lehet.

A korábbi kitüntetettek közt megjelenik mások mellett a rendkívüli sikerű természetfilmjeivel világhírűvé vált Sir David Attenborough, Judi Dench színésznő, J. K. Rowling, az ugyancsak példátlan sikerű Harry Potter-regényfolyam szerzője és Sir Paul McCartney, a Beatles egykori dalszerzője, énekese és basszusgitárosa.

Elton Johnt már 1998-ban a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emelte II. Erzsébet királynő, és 2019 decemberében, az uralkodó szokásos újévi kitüntetési listáján jelentették be, hogy Sir Elton a Companions of Honour exkluzív rendjének tagja lett.

Sir Elton John, akinek több mint 300 millió lemeze fogyott nemzetközileg, az első olyan zenész, akinek hat eltérő évtizedben is sikerült legalább egy dallal bekerülnie az angol slágerlista felső 10-es mezőnyébe.

Az angol lemezeladási listát jegyző The Official Charts Company minapi információja alapján az énekes ezúttal a Dua Lipával együttesen hozott létre Cold Heart (Pnau Remix) című dallal került az élvonalba. A szám ebben a pillanatban az angol slágerlista második helyén áll.

Elton John ezzel a teljesítménnyel olyan sztárokat utasított maga mögé, mint Cher, Cliff Richard, Michael Jackson és David Bowie, akik öt évtizedben szerepeltek legalább egyszer a legjobb tízes listán.

mti