Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában

Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában

Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában, ahol februárban a 19 éves Nikolaus Cruz tizenhét embert agyonlőtt és többeket megsebesített.

A biztonságra hivatkozó „óvintézkedést” a tavaszi szünet után, a jövő hét elejétől vezetnék be a floridai intézményben, ahol az átlátszó műanyag hátizsákokat az iskola már ki is osztotta a diákoknak. A diákok egy része ellenben máris felemelte szavát a tervezett intézkedés ellen.

Az orlandói Sun-Sentinel című lap tudósítása alapján a tanulók megosztottak a biztonsági intézkedés megítélésében. A lap idézi példának okáért az egyik diáklányt, aki úgy vélte, hogy az átlátszó hátizsák „megéri” a biztonságos életért cserében.

A Sun-Sentinel ugyanakkor beszámol arról is, hogy sok diák a műanyag táskára már ráírta a véleményét: nem ez nyújt támogatást az iskolákban elharapódzó fegyveres erőszak visszafogásában, hanem a kifogástalan törvények. „Ez nevetséges, sőt, még sértő is” – írta az egyik tanuló.

Jaclyn Corin, aki az egyik főszervezője volt az április nagyfokú tiltakozó felvonulásnak, Twitter-bejegyzésében azt írta: szégyen, hogy az iskola erre költ, és nem a hiányzó felszerelések előteremtésére, ezután kijelentette még, hogy megpróbálja „a legtöbbet kihozni a helyzetből és jól kidíszíti ezután” a műanyag táskáját.

Egy másik diáklány ironikusan azt mondta, hogy a műanyag hátizsák legalább annyira átlátszó, mint a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) politikája.

A feliratokat a fiatalok terjedelmes papírlapokra írják, és jól érzékelhető helyre beteszik a műanyag táskába.

Ty Thompson, az iskola igazgatója Twitter-bejegyzésben reagált a hallgatók megjegyzéseire. Közölte, hogy az intézkedést bevezetik, de még gondolkodnak azon, hogyan és mit lehetne módosítani rajta.

mti