A Virtuózok tehetségeivel lép színpadra José Cura Tokajban

A Virtuózok tehetségeivel lép színpadra José Cura Tokajban

A közmédia Virtuózok című hagyományos zenei tehetségkutatójának nyerteseivel ad együttes koncertet José Cura argentin operaénekes a Tokaj Fesztiválkatlanban.

José Cura közölte: a koncert legfontosabb célkitűzése, hogy olyan fiatal zenészeket és énekeseket mutassanak be a közönségnek, akiket pár év múlva már valószínűleg az egész világ ismerni fog.

„Itt most nem én leszek a középpontban, mint amiként azt a nézők amúgy megszokhatták. Egy-két ismert áriát magam is elénekelek, de a reflektorfény végig a fiatalokon lesz” – nyomatékosította a nemzetközileg ismert tenor, hozzátéve, hogy a koncerten populáris klasszikusokat és hagyományos popszámokat is hallhat a publikum.

„Ha nagyobb közönséget akarunk megszólítani, akkor nekünk, operaénekeseknek kompromisszumot kell kötnünk. Tömegekhez mivel csakis mikrofonnal vagyunk képesek elérni. De ha fel akarjuk hívni a fiatal tehetségekre a figyelmet, akkor a cél szentesíti a készüléket” – emelte ki José Cura, aki kijelentette azt is: első alkalommal jár Tokajban, amit ezelőtt csak eszményi borairól ismert.

A koncerten José Cura vendége lesz Koós Boglárka, Bojtos Luca, Sándor Zoltán, Lugosi Dániel Ali, Korossy-Khayll Csongor és Kökény Tamás. A kíséretet a Magyar Állami Operaház Zenekara adja Pejtsik Péter vezényletével.

MTI