A Győri Nemzeti Színház felújítása alatt az Olimpiai Sportparkban játszik a társulat

A Győri Nemzeti Színház felújítása alatt az Olimpiai Sportparkban játszik a társulat

A Győri Nemzeti Színház tervezett felújítása folytán 2019-től várhatóan két évadon keresztül az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában játszik ezután a színház és a Győri Balett társulata – mondta Győr polgármestere a színház társulati ülésén.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) felidézte azt, hogy a Korszerű települések program keretében ütemezetten újul meg a színház és környezete. A beruházás várhatóan 2019-ben kezdődik.

Az ideiglenes helyszínről a polgármester azt mondta, hogy némi átalakítással méltó lesz ezt követően arra, hogy két évadon át ott játsszon a társulat. A helyszínválasztásnál a fő szempont egyrészt az volt, hogy ne veszítsék el a nézőket, másrészt a színészek, a színház dolgozói hibátlan teljesítményt tudjanak nyújtani.

Megemlítette, hogy az 1970-es években épült színház ma nem biztos, hogy kielégíti a 21. századi igényeket, mert komolyabb komplex felújítás akkortól nem történt. A polgármester türelmet és bizalmat kért a munkálatok idejére a nézőktől és a színház dolgozóitól is.

Páternoszter Piroska polgármesteri biztos közölte, hogy a színház és környezete felújítására jövőre írnak ki tervpályázatot. A társulat várhatóan 2021-ben költözhet vissza az épületbe.

Forgács Péter, a teátrum igazgatója közölte, hogy nehéz volt a színtér kiválasztása, de jó helyen lesznek.

A Győri Nemzeti Színház és környezete felújításáról idén április 28-án írt alá a Korszerű települések program keretében együttműködési megállapodást Borkai Zsolt Orbán Viktor miniszterelnökkel. A megállapodás alapján húszmilliárd forint áll ezután rendelkezésre a projektre.